Margriet den Bak
Docent school voor Sport en Bewegen
Sportmasseur

Mijn naam is Margriet den Bak. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik ‘in de sport’ wilde gaan werken. De Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) was dan ook een voor de hand liggende keuze. Al tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik meer ambities had dan fulltime ‘gymjuf’ worden. Ik volgde in de weekenden de opleiding tot sportmasseur bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Met dit diploma op zak ben ik vanaf eind jaren tachtig tot midden jaren negentig als verzorgster verbonden geweest aan een korfbalvereniging in Tilburg.

 

Na mijn opleiding aan de ALO werkte ik één dag in de week als gymleerkracht op een school voor moeilijk lerende kinderen. Daarnaast studeerde ik aan de Universiteit van Utrecht. In 1994 studeerde ik daar af binnen de studierichting Sport, Bewegen en Gezondheid. Tijdens deze studie heb ik me met name verdiept in blessurepreventie. Van 1994 – 2000 werkte ik bij NOC*NSF, waar ik blessurepreventiecampagnes voor allerlei sportbonden opzette en uitvoerde.

 

Omdat bloed toch kruipt waar het niet kan gaan, besloot ik in 2000 opnieuw binnen het onderwijs te gaan werken. Sinds de start van de MBO-opleiding Sport en Bewegen in Tilburg ben ik aan deze school verbonden. De laatste tien jaar ben ik me binnen deze opleiding steeds meer gaan toeleggen op de ‘medische’ vakken. Zo geef ik aan studenten de door het NGS geaccrediteerde opleiding tot sportmasseur, de vrijwillige cursus kinesiotape en het vak Medic First Aid (EHBO en reanimatie).

 

En nu ben ik toe aan een extra uitdaging: dat waar ik goed in ben als ‘eigen baas’ overbrengen op en aan anderen! Ik houd van werken met mensen, ik houd van tapen, ik kan goed masseren en ik ben in staat mijn kennis en kunde op anderen over te brengen. Ik hoop middels mijn tapes en massages de blessures en klachten van anderen te verminderen. Care2Cure dus! Uiteindelijk hoop ik ook anderen wegwijs te maken in de wereld van EHBO, reanimatie en kinesiotape.

Over mij